środa, 22 kwietnia 2015

ZUPA KREM Z POMIDORÓW Z DODATKIEM MAKARONU





Czas przygotowania: 40 minut
Składniki: (3 porcje)


* 90g makaronu pappardelle
* 5 dużych pomidorów (+ kilka plasterków do ozdobienia)
* 250 ml wody
* 150 ml śmietany 30%
* 1 cebula
* kilka ząbków czosnku
* 3 łyżki oleju
* 1 łyżka cukru
* 1 łyżeczka ostrej papryki
* 1 łyżeczka suszonej bazylii
* sól
* pieprz


Sposób przygotowania:


Na patelni rozgrzej olej, wrzuć plasterki czosnku oraz cebuli i podsmaż do zezłocenia. Następnie wrzuć pokrojone w kostkę, obrane ze skóry pomidory, wymieszaj i smaż przez około 5 minut. Dodaj cukier, ostrą paprykę, bazylię, sól i pieprz. Wymieszaj i zdejmij z ognia. W dużym garnku zagotuj 250 ml wody, wrzuć warzywa z patelni.Wymieszaj.  Zdejmij garnek z ognia, kiedy warzywa zmiękną. Po zdjęciu garnka z ognia dolej śmietanę i zblenduj. Przed podaniem ozdób plasterkiem pomidora i ponownie posyp odrobiną bazylii.

( MAKARON WZIĘŁAM Z WCZORAJSZEGO DANIA - DZISIAJ TYLKO PONOWNIE GO ZAGOTOWAŁAM)


SMACZNEGO !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz