wtorek, 21 kwietnia 2015

MAKARON W SOSIE SZPINAKOWO - SEROWYM Z BROKUŁAMI I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI
Przenosimy się do kuchni włoskiej




Czas przygotowania: 30 minut
Składniki: (2-3 porcje)

* 250g makaronu pappardelle
* 200g szpinaku baby
* 250g brokuła
* 100g serka topionego
* 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
* 1/4 ząbka czosnku
* kilka sztuk pomidorów koktajlowych
* pieprz, sól, parmezan dla smaku


Sposób przygotowania:


Zagotuj makaron, następnie odłóż go na bok. Zamrożony szpinak wrzuć na patelnię z odrobiną oliwy z oliwek. W tym samym czasie na desce pokrój brokuła na małe różyczki i gotuj w garnku na średnim ogniu (wodę odrobinę posól).  Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do podsmażanego szpinaku. Smaż dalej na wolnym ogniu. Po około 5 minutach dodaj serek topiony, polej patelnię odrobiną wody, dodaj przyprawy i przykryj ją przykrywką. Kiedy serek topiony zacznie się roztapiać, na patelnię wrzuć brokuła, znów przypraw i przykryj. Po około 4-5 minutach dodaj 3 łyżeczki jogurtu naturalnego.Wymieszaj, i przykryj na kolejne 3-4 minuty.Ściągnij z ognia.Ozdób pomidorkami koktajlowymi.

SMACZNEGO !!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz